Доступність посилання

ТОП новини

Суд заарештував Гуменюка та ще 6 підозрюваних у причетності до сутичок біля Ради


Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці екс-бійцю спецбатальйону МВС «Січ» Ігорю Гуменюку, підозрюваному в киданні гранати у правоохоронців 31 серпня біля Верховної Ради.

Суддя задовольнив клопотання прокурора прокуратури Печерського району про застосування до Гуменюка запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою до 29 жовтня включно.

Ця ухвала суду може бути оскаржена протягом 5 діб в Апеляційному суді Києва.

Також радник глави МВС Зорян Шкіряк повідомив, що суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 7 підозрюваних у причетності до сутичок біля Ради 31 серпня, серед яких і Гуменюк. Підозрювані заарештовані без права внесення застави, наголосив Шкіряк.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

Як заявив речник МВС Артем Шевченко, загалом внаслідок сутичок постраждала 141 людина, із них – 131 міліціонер і боєць Нацгвардії. У прокуратурі повідомили, що постраждали 150 людей. За даними міліції, нині затримані 18 людей, 13 – відпустили.

Ще 31 серпня глава МВС Арсен Аваков повідомив про затримання мітингувальника, який кидав гранату у правоохоронців. За словами Авакова, затриманий є «свободівцем» з батальйону «Січ».

Після цього командир батальйону «Січ» Олександр Писаренко повідомив, що підозрюваний боєць батальйону МВС «Січ» Ігор Гуменюк 29 серпня написав рапорт на звільнення.

Радіо Свобода зафіксувало на відео людину, яка кидає гранату в силовиків під ВР
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:19 0:00

На цю ж тему:

02.09.2015
Колективний «тягнибок» і колективний «ляшко» так і не зрозуміли, чим їхні дії загрожують країні

«Події біля Верховної Ради довели – популізм вбиває не лише країну, а і цілком конкретних хлопців» далі
01.09.2015
МВС викликає на допит Тягнибока та ще 5 членів «Свободи» через сутички біля Ради

МВС опублікувало фотографії участі представників «Свободи» у сутичках далі
XS
SM
MD
LG