Доступність посилання

ТОП новини

Кобзон «плювати хотів» на коментарі про його лікування в Італії


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

МЗС Італії заявило, що візу дали законно «з гуманітарних міркувань» і решта країн із ЄС не проти

Депутат Держдуми Росії Йосип Кобзон «плювати хотів на критику ЗМІ». Саме так він прокоментував звинувачення в суперечливості його позиції: висловлюючи категоричні антизахідні погляди, він доклав усіх зусиль, аби виїхати на лікування в Європу усупереч санкціям. За сприяння президента Володимира Путіна він, врешті, отримав візу в Італію з «гуманних міркувань» – решта країн ЄС не були проти, кажуть в МЗС країни. На тлі цього привілею від Заходу Кобзон продовжує виступати в окупованому Росією Донецьку і далі закликає розірвати дипломатичні відносини зі США.

Йосип Кобзон підтвердив: візу на лікування дійсно отримав, хоч і перебуває у переліку російських діячів, яким заборонений в’їзд до країн ЄС. У коментарі російському інформаційному агентству «Інтерфакс» він також додав, що у цьому йому допоміг Володимир Путін.

Плювати я хотів на публікації
Йосип Кобзон

А на критику в свій бік заявив: «Плювати я хотів на публікації, особливо в «жовтих» ЗМІ, так і напишіть. Я не сиджу в інтернеті і не читаю бульварних видань, оскільки вважаю опубліковану в них інформацію отруйною речовиною», – сказав співак.

Певний час Кобзон не коментував ситуацію. А те, що про візу стало відомо громадськості взагалі засмутило його. Про це заявляла напередодні прес-секретар Кобзона російському каналу «РЕН ТВ».

«Стався витік інформації, на жаль. І це не на користь Кобзону», – сказала представниця співака.

Кобзон обійшов «нев’їздний список» попри санкції: в середині лютого він потрапив до переліку 19 росіян, яких не чекають в ЄС. Тоді він був налаштований оптимістично.

«Настрій мені цим зіпсували, звичайно. Я збирався на лікування за кордон, але що ж, будемо лікуватися тут. Я пишаюся, що опинився в компанії людей, яким небайдужа доля Росії і доля моєї батьківщини – Донбасу», – сказав він тоді російському інформаційному агентству ТАСС.

«Лікуйтесь у нас. Я сам лікуюсь в Росії», – Кобзон у 2005 році

«Я часто отримую листи з прохання оплатити лікування за кордоном. Я кажу: лікуйтесь у нас. Я сам лікуюсь в Росії», – говорив Кобзон ще 10 років тому. А як депутат голосував за ухвалення «закону Діми Яковлєва», який забороняв громадянам США всиновлювати російських дітей-сиріт. Це особливо вплинуло на долі хворих, яких співвітчизники забирають із дитбудинків дуже неохоче, проте на це наважуються іноземці, розраховуючи на ефективну медицину вдома.

Утім через онкологічний діагноз Кобзон уже в липні 2015-го заявив: якщо лікарі рекомендуватимуть робити операцію саме в європейській країні – він попросить президента і той допоможе. А в 2005 році та 2008 році його вже оперували в Німеччині.

МЗС Італії: якби хтось із ЄС був проти – візу не дали б

У МЗС Італії заявили, що це – виняток і не має політичного підтексту, інформує Deutsche Welle. Також додали, що мова йде про національну візу для лікування і хворий не зможе виїхати за межі країни.

Віза дозволяє Кобзону перебувати в Італії не більше 90 днів протягом півроку. Видали її з гуманітарних міркувань, узгодивши з іншими членами ЄС, кажуть у відомстві. Таким чином, якби хоч одна з країн виступила проти такого рішення, то депутату Кобзону відмовили б.

Дозвіл на виїзд скандального депутата Держдуми до ЄС – законний виняток із правил, пояснили тому ж медіа в МЗС Німеччини.

«Санкційний режим ЄС передбачає можливість того, що країни-члени з міркувань невідкладної гуманітарної необхідності в окремих випадках роблять виняток із заборони на в'їзд», – прокоментували у відомстві Німеччини.

Кобзон народився на Донбасі, але голосував за анексію Криму і підтримує бойовиків

Таке послаблення від ЄС не вплинуло на риторику Йосипа Кобзона. На наступний день після отримання візи він запропонував призупинити дипломатичні відносини з США, куди в'їзд йому також заборонили. Кобзон пояснив, що це необхідно, щоб американці задумалися, що з росіянами «не можна так чинити».

Хоч він і народився на Донбасі, втім антиукраїнська позиція також залишається незмінною. Кобзон усіляко підтримує бойовиків, які захопили частину Донецької та Луганської областей.

Зокрема, 30 серпня він приїхав до Донецька, що наразі підконтрольний бойовикам угруповання «ДНР». І як повідомляють сайти сепаратистів, закликав російських політиків і культурних діячів «не боятися підтримувати Донбас» та «не звертати увагу на санкції». А до цього він називав гімн України – «нацистським», викликав президента Петра Порошенка та прем’єр-міністра Арсенія Яценюка «на дуель» та голосував за приєднання Криму до Росії.

В Росії є група «співаючих артистів-хамелеонів», – російський опозиційний журналіст

Російський опозиційний журналіст Саша Сотник у статті для ресурсу «Апостроф» заявив, що в Росії немає шоу-бізнесу, проте є група «артистів-хамелеонів, які співають». Кобзон та подібні до нього артисти, вважає Сотник, готові обслуговувати владу в обмін на можливість гастролювати країною.

Кобзон – не політик, а флюгер, вимушений заради задоволення своїх бізнес-інтересів постійно обертатися за вітром, хитаючись разом із лінією партії і особисто товариша Путіна
Саша Сотник

«Тому особисто Кобзон – не політик, а флюгер, вимушений заради задоволення своїх бізнес-інтересів постійно обертатися за вітром, хитаючись разом із лінією партії і особисто товариша Путіна. Потрібно підтримати «Новоросію»? Добре, але в обмін на лояльність», – пише він.

За словами Йосипа Кобзона, він ще не визначився з датою його виїзду в Італію на лікування. Раніше його оточення заявляло, що це відбудеться 9 вересня.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG