Доступність посилання

ТОП новини

Суд арештував вже 9 підозрюваних через сутички під Радою – Шкіряк


Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року
Cутички біля Верховної Ради, 31 серпня 2015 року

Радник голови МВС України Зорян Шкіряк повідомляє, що суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для ще 2 підозрюваних у причетності до сутичок біля Верховної Ради 31 серпня.

«Суд заарештував на 2 місяці без права застави ще двох підозрюваних у злочинах під стінами Верховної Ради 31 серпня 2015. Станом на 20.00 під арештом перебуває 9 осіб. Щодо інших підозрюваних розгляд справ триває», – написав Шкіряк на своїй сторінці у Facebook у середу ввечері.

Раніше сьогодні Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту терміном на два місяці екс-бійцю спецбатальйону МВС «Січ» Ігорю Гуменюку, підозрюваному в киданні гранати у правоохоронців 31 серпня біля Верховної Ради.

Також суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою для 7 підозрюваних у причетності до сутичок біля Ради 31 серпня, серед яких і Гуменюк. Підозрювані заарештовані без права внесення застави.

Всього розглядається клопотання прокуратури про арешт 18 підозрюваних у подіях під Верховною Радою.

31 серпня під стінами українського парламенту в Києві виникли сутички після того, як Верховна Рада підтримала в першому читанні зміни до Конституції щодо децентралізації. Протестувальники почали наступ на будівлю Верховної Ради, яку охороняв кордон правоохоронців. За даними МВС, у бік правоохоронців кинули бойову гранату. У результаті сутичок загинули 3 бійці Нацгвардії.

XS
SM
MD
LG