Доступність посилання

ТОП новини

У Києві рівень шкідливих речовин у повітрі перевищений у 5-8 разів – ДСНС


Задимленість у Києві, 3 вересня 2015 року
Задимленість у Києві, 3 вересня 2015 року

Голова ДСНС України Микола Чечоткін повідомляє, що на сьогодні рівень сірчистого ангідриду (SO2) у Києві перевищений у 5-8 разів.

«Як відомо, це безбарвний газ. Якщо падає цей газ в організм людини, він може викликати подразнення верхніх дихальних шляхів, але істотної шкоди цей газ не завдає», – зауважив голова ДСНС.

Водночас Чечоткін наголошує, що інтенсивного задимлення у Києві та Київській області наразі не спостерігається.

Голова ДСНС також назвав ймовірну причину задимлення в Києві, що спостерігалось в ніч та зранку 3-го вересня.

«Найімовірнішою причиною може бути, те, що вночі пройшло зниження температури і в перемішку з залишками продуктів горіння виникало таке природнє явище, яке називається метеорологічна димка. Наявність цієї метеорологічної димки збільшує візуалізацію задимленості. Ми вже бачимо на цей час, що ця димка поступово зникає», – заявив він.

За даними ДСНС, наразі на території Київської області поблизу Києва у 5-ти районах продовжується гасіння 8 локалізованих осередків тління торфу на загальній площі близько 8 гектарів.

Фахівці управління з питань надзвичайних ситуацій КМДА рекомендують киянам зачиняти вікна, здійснювати провітрювання приміщень у вечірній та нічний час, необхідно обмежити прогулянки дітей, а в разі необхідності використовувати вологі пов’язки для захисту органів дихання.

Через аномальну для початку вересня спеку та задимленість влада Києва вирішила з 4 вересня зупинити навчання в школах, а 3 вересня скоротити навчальний день. Також КМДА рекомендує водіям за можливості не користуватися приватним транспортом.

XS
SM
MD
LG