Доступність посилання

ТОП новини

Глава ДФС назвав призначення Лікарчука своїм заступником «політичною помилкою»


Костянтин Лікарчук
Костянтин Лікарчук

Голова державної фіскальної служби України Роман Насіров вважає призначення Костянтина Лікарчука своїм заступником політичною помилкою.

«Лікарчук... на жаль, це політична помилка, що сталася і яку необхідно швидше виправити», – сказав він, зазначивши, що вже подав у Міністерство фінансів і Кабінет міністрів пропозицію про звільнення Лікарчука.

Насіров зазначив, що вже подав пропозицію про його звільнення в Міністерство фінансів і Кабінет Міністрів.

У травні уряд призначив Романа Насірова головою Фіскальної служби, а Сергія Белана й Костянтина Лікарчука його заступниками.

3 вересня стало відомо, що голова ДФС усунув Лікарчука від керівництва митними департаментами.

Раніше заступник голови ДФС, який опікується питаннями митниці, Костянтин Лікарчук в інтерв’ю Радіо Свобода заявляв, що ситуація у Державній фіскальній службі нині гірша, ніж у часи керування Митною службою Ігорем Калетніком. Як заявив Лікарчук, наразі відбувається узурпація влади в руках голови служби Романа Насірова.

Раніше журналісти «Схем» з’ясували, що керівник Державної фіскальної служби України Роман Насіров і його заступник Костянтин Лікарчук у робочий час їздять на трьох автомобілях Lexus 600 hl 2013 року випуску, які належать виробничо-комерційній фірмі «Рута», створеній профспілками ДФС.

Виробничо-комерційна фірма «Рута» купила три «Лексуси» і заплатила за кожне авто один мільйон 384 тисячі гривень.

У відповіді на інформаційний запит журналістів програми «Схеми» в липні Насіров зазначив, що «Державна фіскальна служба… повідомляє про відсутність відносин між ДФС та виробничо-комерційною фірмою «Рута» в частині оренди автомобілів», але через тиждень змінив свідчення.

Джерела «Схем» у ДФС розповіли, що фірма податківців зробила закупівлю за вказівкою тодішнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка для користування керівництвом Міністерства доходів і зборів.

XS
SM
MD
LG