Доступність посилання

ТОП новини

Керрі – Лаврову: США стурбовані через імовірне втручання Росії в Сирії


Держсекретар США Джон Керрі (праворуч) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Держсекретар США Джон Керрі (праворуч) і міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Державний секретар США Джон Керрі висловив російському колезі Сергію Лаврову стурбованість через повідомлення про ймовірне нарощування військової присутності Росії в Сирії. Про це Керрі сказав у телефонній розмові з Лавровим 5 вересня.

«Держсекретар дав зрозуміти, що в разі, коли повідомлення відповідають дійсності, такі дії можуть спричинити подальшу ескалацію конфлікту, збільшити втрати невинних життів, потоки біженців таризик протистояння з коаліцією, що протистоїть угрупованню «Ісламська держава» в Сирії», – ідеться в повідомленні Держдепаратменту про цю розмову.

Повідомлення російського МЗС про телефонні переговори Керрі та Лаврова не містить деталей діалогу. Москва вказує, що розмова відбулася «з ініціативи американської сторони».

«Під час бесіди обговорювалися різні аспекти ситуації в Сирії і навколо неї», – вказують в зовнішньополітичному відомстві Росії.

Обидві сторони повідомляють, що домовилися продовжити обговорення цієї теми.

Повідомлення західних ЗМІ припускають, що Росія розгорнута військовослужбовців і літаки в Сирії. Видання The New York Times 4 вересня вказало, що, на думку американських високопосадовців, такі дії Росії можуть сигналізувати про розширення підтримки нею режиму сирійського президента Башара Асада.

XS
SM
MD
LG