Доступність посилання

ТОП новини

На кордоні з Кримом зникли троє українських військових – ВДВ


Високомобільні десантні війська України повідомляють про зникнення трьох українських військових на адміністративному кордоні з Кримом. Про це йдеться у повідомленні прес-служби ВДВ у «Фейсбуці».

За повідомленням, зранку в суботу, 5 вересня стало відомо про зникнення трьох військовослужбовців 79-ї окремої аеромобільної бригади: старшого солдата Юрова О. І. та солдатів Орленка О. О. і Мекшуна К. М.

У перебігу розшукових заходів було встановлено, що ці військовослужбовці в ніч із 4 на 5 вересня змінилися зі спостережного посту, прибули в частину, перевдягнулися в цивільний одяг (тапки, шорти та тільники) та, зі слів їхніх колег, пішли купатися до дамби, що розташована на території, суміжній із незаконно окупованою територією Криму, мовиться в повідомленні, оприлюдненому у неділю прес-службою Генерального штабу Збройних сил України.

Як згодом з’ясувалося, уночі в цей район під’їжджали 2 автомобілі (УАЗ та «Урал») із боку незаконно окупованої території Криму та, можливо, незаконно затримали українських військовослужбовців, повідомили у прес-службі.

Зброя, набої та документи військовослужбовців залишилися у розташуванні підрозділу. Триває службове розслідування та розшук.

Російська окупаційна «влада» Криму наразі не коментувала це повідомлення.

XS
SM
MD
LG