Доступність посилання

ТОП новини

У зоні АТО було відносно спокійно – прес-центр


Проросійські сепаратисти чергують у селищі Спартак біля донецького аеропорту, фото 28 серпня 2015 року
Проросійські сепаратисти чергують у селищі Спартак біля донецького аеропорту, фото 28 серпня 2015 року

У прес-центрі штабу антитерористичної операції повідомили, що впродовж дня обстановка в зоні АТО залишалася відносно спокійною.

«Із 6-ї ранку і до 18-ї години незаконні збройні формування декілька разів хаотично обстрілювали наші підрозділи, невдало намагаючись втягнути сили АТО у вогневе протистояння», – повідомив речник АТО Анатолій Стельмах.

За його словами, за цей час бойовики один раз обстріляли українські позиції у Щасті на Луганщині і ще чотири рази застосували стрілецьку зброю – тричі біля Мар’їнки на околиці Донецька і раз у Талаківці неподалік Маріуполя на Донеччині.

При цьому речник запевнив, що, «суворо дотримуючись мирних домовленостей та розуміючи, що ворожі обстріли мають хаотичний і провокативний характер, Збройні сили України вогонь у відповідь не відкривали».

Відео: Військове телебачення України

Донецькі сепаратисти ще вдень заявили про дев’ять обстрілів захоплених ними територій українськими силовиками за всю попередню добу, але не відомо, скільки з них припали ще на суботні день і вечір та ніч на неділю.

Луганські сепаратисти так само ще вранці заявляли про два порушення з українського боку за всю попередню добу і при цьому уточнили, що обидва були ще в суботу.

Згідно з останніми наразі мінськими домовленостями, на лінії контакту з середини лютого мав діяти черговий режим припинення вогню, а важкі озброєння мали бути відведені. Проте перестрілки й обстріли, і з застосуванням «відведених» озброєнь, тривають постійно. Сторони звинувачують одна одну в порушеннях і провокаціях.

XS
SM
MD
LG