Доступність посилання

ТОП новини

Бойовики «ДНР» кажуть, що заблокували постачання Україні вугілля з окупованих територій


Фото ілюстраційне (©Shutterstock)
Фото ілюстраційне (©Shutterstock)

Бойовики угруповання «ДНР», визнаного в Україні терористичним, заявляють, що заблокували постачання Україні вугілля з окупованих ними територій. Про це пишуть сайти сепаратистів з посиланням на так званого «міністра транспорту ДНР» Семена Кузьменка.

«Наразі ми у відповідь блокуємо Україну з поставками вугілля, у нас тверді вимоги. В Україні зараз критична ситуація, їм потрібно 1 мільйон 200 тисяч на місяць «нашого» пального, яке ми будемо постачати в разі зняття блокади на пальне і запчастини для вагонів і локомотивів і якщо стріляти не будуть», – сказав Кузьменко.

Представник сепаратистів сказав, що на окуповані угрупованням «ДНР» території пально-мастильні матеріали і запчастини з України не надходять від 27 червня, і залізничники працюють на залишках.

Ситуація з видобутком вугілля в Україні різко погіршилася після початку на сході бойових дій. Значна частина шахт, де видобували вугілля, розташована або на територіях, підконтрольних проросійським сепаратистам, або у зоні бойових зіткнень. Відтак лише у липні цього року видобуток вугілля скоротився на 42 відсотки порівняно з липнем 2014-го – до 2,2 мільйона тонн.

Спостерігачі ОБСЄ і прикордонники раніше заявляли про систематичне вивезення вугілля з Донбасу до Росії, тоді як у Росії Україна купує п’яту частину імпортованого вугілля, кажуть в профспілці гірників. Росія торговельні і будь-які інші зв’язки з бойовиками Донбасу заперечує.

XS
SM
MD
LG