Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» показав, як змінилася структура імпорту газу


Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» оприлюднила на своїй сторінці у мережі мікроблогів Twitter дані про те, як за рік для України змінилися джерела імпорту газу.

За цими даними, протягом восьми місяців 2015 року понад дві третини імпортованого газу (68%) Україна отримала з Європи від різних постачальників, решта «блакитного палива» прийшла з Росії.

«Нафтогаз» порівнює ці дані з аналогічним періодом 2014 року, коли з Росії Україна отримала 93% газу.

«Диверсифікація в дії. Україна імпортувала 11 мільярдів кубометрів через Словаччину протягом останніх 12 місяців», – ідеться в повідомленні.

У компанії додають, що відповідний «хаб» на словацько-українському кордоні запрацював у вересні 2014 року.

«Нафтогаз» також ілюструє можливості постачання газу територією України з Західної Європи до країн Східної і Південної Європи.

Україна станом на 8 вересня накопичила в підземних сховищах 14,8 мільярдів кубометрів газу, повідомив Радіо Свобода директор департаменту енергоефективності НАК «Нафтогаз України» Юрій Войтович. За його словами, запаси далі зростають за рахунок реверсу з ЄС, попри відсутність імпорту блакитного палива з Росії.

Тим часом, переговори з Росією щодо поновлення імпорту газу тривають. Міністр палива та енергетики Володимир Демчишин наголосив, що Україна купуватиме російський газ, лише якщо він буде дешевшим за 250 доларів за 100 кубометрів. Приблизно таку ціну нині платить Україна за газ, імпортований із Євросоюзу.

XS
SM
MD
LG