Доступність посилання

ТОП новини

У Росії Полторака, Муженка і Ляшка звинувачують у геноциді


Слідчий комітет Росії порушив кримінальні справи про застосування заборонених методів ведення війни та геноцид щодо українських військових високопосадовців, а також депутата Верховної Ради Олега Ляшка. Про це у четвер, 10 вересня, повідомив офіційний представник Слідчого комітету Володимир Маркін.

Російські слідчі підозрюють у порушенні російського законодавства міністра оборни України Степана Полторака, начальника Генштабу Віктора Муженка, командира Сухопутних військ Анатолія Пушнякова, командувача Нацгвардії Миколу Балана «та інших невстановлених осіб із числа військовослужбовців Збройних сил України та Національної гвардії України».

Крім того, депутата Верховної Ради Олега Ляшка та «інших осіб із числа бійців батальйону «Азов» підозрюють також у «викраденні людини» та «знущанні».

Тиждень тому, 3 вересня, у Слідчому комітеті Росії заявили про право на поширення своєї юрисдикції на схід України і нібито законності кримінального переслідування осіб з числа вищого політичного та військового керівництва України.

В опублікованій того ж дня з цього приводу заяві Міністерства закордонних справ України йдеться, що заяви Слідчого комітету Росії «не мають нічого спільного ні з міжнародним правом, ні з реальністю чи здоровим глуздом».

«Відсутні будь-які підстави для застосування Російською Федерацією своєї юрисдикції на території України, окрім розслідування злочину агресії, яка здійснюється Росією проти нашої держави, і притягнення до кримінальної відповідальності посадових осіб, що вчиняють цей злочин», – наголосили в українському зовнішньополітичному відомстві.

XS
SM
MD
LG