Доступність посилання

ТОП новини

У столиці Вірменії демонстранти знову заблокували проспект


Новий протест у центрі Єревана, 11 вересня 2015 року
Новий протест у центрі Єревана, 11 вересня 2015 року

У столиці Вірменії Єревані сотні людей заблокували ввечері важливий для міста проспект Маршала Баграмяна, продовжуючи протест проти різкого зростання цін на електроенергію.

Демонстранти, переважно молодь, перекрили ту саму частину проспекту, де в червні й липні вже відбувалися такі самі протести, що стали відомі як «Електричний Єреван».

Їхні лідери звинувачують владу в невиконанні обіцянки відшкодувати субсидіями 17-відсоткове підвищення цін на електроенергію і вимагають скасувати це підвищення, яке влада схвалила в червні.

Демонстрантів, учасників руху «Ні грабункові», перепинили спецзагони поліції, вимагаючи, щоб вони звільнили проспект, що веде до будівель адміністрації президента, парламенту й Конституційного суду і з’єднує близько чверті мільйонного міста з його центром. Не зумівши прорватися до президентського палацу, учасники протесту влаштували сидячий страйк посеред проспекту, перекривши його.

Лідери демонстрантів кажуть, що не зрушать із місця, доки їхніх вимог не виконають.

Відео: Azatutyun Radiokayan

У червні в Єревані почалися масові акції протесту з вимогою скасувати підвищення цін на електрику. Після силового розгону першого мітингу 23 червня демонстранти зібралися знову і простояли на проспекті Баграмяна до початку липня. Правоохоронці врешті розібрали 6 липня їхні барикади і звільнили проспект, і масові протести врешті припинилися після обіцянок уряду, що підвищення цін буде компенсоване субсидіями, проте координатори акцій проти подорожчання електроенергії заявили, що продовжать свою боротьбу.

XS
SM
MD
LG