Доступність посилання

ТОП новини

МЗС засудило приїзд Берлусконі і Путіна до окупованого Криму


Сільвіо Берлусконі (л) і Володимир Путін (п) на околиці окупованого Севастополя, 11 вересня 2015 року
Сільвіо Берлусконі (л) і Володимир Путін (п) на околиці окупованого Севастополя, 11 вересня 2015 року

Міністерство закордонних справ України засудило відвідання тимчасово окупованих Автономної Республіки Крим і міста Севастополя президентом Росії Володимиром Путіним і колишнім прем’єр-міністром Італії Сільвіо Берлусконі.

У Києві наголосили, що ця поїздка відбувається без погодження з українською стороною та на порушення встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї.

«Цей візит до окупованого Криму є черговим намаганням Росії за будь-яку ціну легітимізувати незаконну окупацію та виявом неповаги до державного суверенітету України. Дії італійського політика також ідуть урозріз із політикою Європейського союзу щодо засудження дій Росії та невизнання незаконної окупації Автономної Республіки Крим», – мовиться в заяві.

МЗС також вкотре закликало всіх іноземних громадян поважати територіальну цілісність та суверенітет України і дотримуватися встановленого порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію.

Раніше у п’ятницю, 11 вересня Сільвіо Берлусконі незаконно прибув до окупованого Криму з «приватним візитом» до президента Росії Володимира Путіна, який також прибув на півострів без узгодження з владою України.

XS
SM
MD
LG