Доступність посилання

ТОП новини

У Німеччині закликають до санкцій проти країн ЄС, які не хочуть приймати біженців


Міністр внутрішніх спав Німеччини Томас де Мезьєр
Міністр внутрішніх спав Німеччини Томас де Мезьєр

Міністр внутрішніх спав Німеччини Томас де Мезьєр закликає запровадити фінансові санкції щодо країн-членів ЄС, які відмовляються приймати біженців. За його словами, необхідно домовитися про те, як чинити тиск на ці держави.

Де Мезьєр наголошує, що ці країни часто отримували значні фінансові кошти зі структурних фондів ЄС, і запропонував скоротити розміри виплат для них.

При цьому керівник МВС Німеччини закликав Грецію вжити заходів, щоб запобігти легкому проникненню мігрантів у Центральну Європу через її територію.

У вівторок, 15 вересня, в Угорщині набули чинності поправки до законодавства, метою яких є скорочення напливу мігратів, які прибувають у цю країну. Відтепер люди, які незаконно перетнули кордон з Угорщиною, будуть арештовані. Легальним способом переходу кордону для прибуття на територію Угорщини залишаються спеціальні прикордонні пункти, на яких проходить реєстрація біженців.

Агенція ООН у справах біженців сьогодні висловила глибоке розчарування тим, що на засіданні Ради ЄС у понеділок не вдалося досягти остаточної угоди про розміщення 120 тисяч мігрантів.

У понеділок на засіданні міністрів внутрішніх справ ЄС вдалося домовитися про переселення 40 тисяч біженців, які прибули в Італію і Грецію, в інші країни ЄС.

XS
SM
MD
LG