Доступність посилання

ТОП новини

На Донеччині затримали «контрабандистів» у супроводі міліції – прокуратура


Прокуратура Донецької області повідомила про затримання незаконного вантажу, який намагалися вивезти на окуповані території й який везли в супроводі машини міліції.

За повідомленням прес-служби облпрокуратури, два авта – вантажне й супроводу – затримала зведена мобільна група на трасі між Костянтинівкою й Донецьком. У вантажівці, яка прямувала в бік тимчасово окупованої території, виявили 10 тонн м’яса, а в авті супроводу – п’ятьох працівників органів внутрішніх справ неназваної іншої області.

Нині тривають першочергові слідчі дії; зокрема, прокуратура перевіряє причетність працівників правоохоронних органів до транспортування вантажів через лінію розмежування. За цим фактом розпочато кримінальне провадження за статтями про фінансування тероризму та перевищення влади або службових повноважень, триває досудове розслідування, мовиться в повідомленні.

Зведені мобільні групи у складі волонтерів і працівників низки силових структур почали останнім часом діяти поблизу лінії контакту сторін конфлікту в частині сходу України, щоб припинити незаконні перевезення вантажів через цю лінію в обидва боки поза офіційними пунктами пропуску та з іншими порушеннями законодавства. Уже не раз лунали звинувачення, що до таких перевезень бувають причетні й представники українських силовиків, зокрема, військових чи правоохоронців.

XS
SM
MD
LG