Доступність посилання

ТОП новини

Генпрокуратура повідомила про п’ять звинувачень проти Мосійчука


Затриманого Ігоря Мосійчука виводять із Верховної Ради, 17 вересня 2015 року
Затриманого Ігоря Мосійчука виводять із Верховної Ради, 17 вересня 2015 року

Генеральна прокуратура України повідомила, що народного депутата Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу.

За цим повідомленням, ідеться про: прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою; хуліганство; погрозу або насильство щодо службової особи чи громадянина, який виконує громадський обов’язок; втручання в діяльність судових органів; погрозу або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного.

Сам Мосійчук, уже затриманий за згодою Верховної Ради, написав у фейсбуці, що, крім підозри у справі про начебто отримання ним неправомірної вигоди, про яку говорив у парламенті генеральний прокурор Віктор Шокін, показавши відеозапис, як виглядає, отримання депутатом хабара, йому також висувають звинувачення, за його словами, у справах про «протидію ментам і судам у справі визволення мною політв’язнів».

Він також повторив свою заяву, що звинувачення в отриманні неправомірної вигоди «було сфабриковано для прикриття дійсних мотивів політичної розправи» над ним.

«Насправді мене садять не за вигаданий хабар. Мене садять за врятованих патріотів, за відстояних АТОшників, за викриття винних в ряді гучних політичних і військових справ. За правду садять мене. За правду і вірне служіння Україні, – написав про себе депутат.

Як додав Мосійчук, Печерський районний суд Києва розгляне обрання йому запобіжного заходу вранці у п’ятницю, 18 вересня.

Раніше в четвер, 17 вересня, правоохоронці затримали Ігоря Мосійчука просто у приміщенні Верховної Ради після того, як парламент дав згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Виступаючи з запитом про це, генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував депутатам відеозапис, із якого виглядає на те, що Ігор Мосійчук домовлявся про отримання хабара щонайменше у сто тисяч гривень і отримав його. Мосійчук заперечив це і назвав запис змонтованим і неправдивим. Він також назвав обвинувачення на свою адресу політичною помстою.

XS
SM
MD
LG