Доступність посилання

ТОП новини

Саакашвілі привітав звільнення з-під варти екс-мера Тбілісі


Колишній мер Тбілісі Ґіґі Уґулава
Колишній мер Тбілісі Ґіґі Уґулава

Голова Одеської облдержадміністрації, колишній президент Грузії Міхеїл Саакашвілі привітав звільнення з-під варти у Тбілісі екс-мера грузинської столиці, свого політичного союзника Ґіґі Уґулави.

«Рішенням Конституційного суду та під натиском міжнародної спільноти режим проросійського олігарха Іванішвілі був змушений звільнити політичного в’язня, мера Тбілісі Ґіґі Уґулаву. Це означає, що почалося руйнування впливу Кремля на Грузію», – написав Саакашвілі у Facebook.

Суд у Тбілісі 17 вересня увечері ухвалив рішення про звільнення Уґулави після того, як Конституційний суд Грузії визнав, що його тримання під вартою було незаконним.

Колишній мер Тбілісі, який перебував за ґратами впродовж 14 місяців, як і раніше, має справу з численними кримінальними звинуваченнями, зокрема, у відмиванні грошей. Грузинська опозиція називає це переслідування політично вмотивованим.

У Грузії десятки колишніх чиновників, у тому числі прем’єр-міністр, були заарештовані за звинуваченнями у зловживанні владою та корупції. Це сталося після приходу до влади три роки тому коаліції «Грузинська мрія», яка на виборах перемогла партію екс-президента Міхеїла Саакашвілі «Єдиний національний рух».

Західні країни висловлювали стурбованість через імовірне вибіркове правосуддя і переслідування політичних опонентів у Грузії.

XS
SM
MD
LG