Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони України: Аксьонов надав неправдиву інформацію в офіційній біографії


Сергій Аксьонов
Сергій Аксьонов

Інформація про те, що російський глава Криму Сергій Аксьонов закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище, зазначена в його офіційній біографії, не відповідає дійсності. Про це йдеться у відповіді міністра оборони України Степана Полторака на запит народного депутата Георгія Логвинського. Копія цього документа є у розпорядженні проекту Радіо Свобода «Крим. Реалії».

За даними міністерства, після перевірки архівних документів з’ясувалося, що в червні 1993 року Аксьонова відрахували з училища за недисциплінованість.

Сам Сергій Аксьонов не підтвердив і не спростував його виключення з військового училища. У відповідь на запитання про наявність у нього диплома, який був направлений українською службою Радіо Cвобода, прес-служба російського глави Криму запропонувала ознайомитися з біографією, розміщеною на його офіційному сайті.

«Управління інформації та прес-служби Глави Республіки Крим повідомляє, що з докладною біографією Глави Республіки Крим, Голови Ради міністрів Республіки Крим Сергія Аксьонова Ви можете ознайомитися на Порталі Уряду Республіки Крим у відповідному розділі», – заявили у прес-службі.

В офіційній біографії Сергія Аксьонова сказано, що він закінчив Сімферопольське вище військово-політичне будівельне училище 1993 року.

Народний депутат України Георгій Логвинський вважає, що Аксьонов повинен понести відповідальність за російським і українським законодавством за поширення недостовірної інформації про закінчення Сімферопольського вищого військово-політичного будівельного училища.

«З точки зору правосуддя, на мій погляд, тут є склад злочину 358-ї статті Кримінального кодексу України та 327-ї – Кримінального кодексу Російської Федерації. Я думаю, що правоохоронні органи України і Росії повинні відреагувати на це повідомлення», – заявив Логвинський у коментарі «Крим. Реалії».

Як заявляє сам Аксьонов і «спікер кримського парламенту» Володимир Константинов, 27 лютого 2014 року Верховна Рада АРК призначила його на посаду голови Ради міністрів АРК. За словами Аксьонова, це призначення було погоджено з Віктором Януковичем, який на той момент вже втік з України. У лютому 2014 року він заявив, що парламент АРК наділив його повноваженнями «верховного головнокомандувача» Криму.

14 квітня 2014 року президент Росії Володимир Путін призначив Аксьонова тимчасовим виконувачем обов’язків глави Криму. 9 жовтня «Держрада» обрала його «главою» Криму. У структурі російської влади півострова Аксьонов поєднує посаду глави Криму і голови Ради міністрів.

XS
SM
MD
LG