Доступність посилання

ТОП новини

Мосійчук обіцяє оголосити голодування, якщо його арештують


Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді, 17 вересня 2015 року
Ігор Мосійчук під час затримання у Верховній Раді, 17 вересня 2015 року

Народний депутат України від Радикальної партії Ігор Мосійчук заявляє, що оголосить голодування, якщо суд арештує його без можливості внесення застави. Про це депутат заявив перед початком судового засідання у залі Печерського райсуду Києва, який має обрати йому запобіжний захід.

Він вкотре назвав справу проти себе сфальсифікованою.

Тим часом захист Мосійчука заявив відвід слідчому судді Печерського райсуду Києва Володимиру Карабаню, який розглядає клопотання Генпрокуратури про обрання депутату запобіжного заходу, через особистий конфлікт між суддею і парламентарем.

У засіданні суду оголошена перерва на невизначений час для розгляду заявленого клопотання іншим суддею Печерського суду.

17 вересня правоохоронці затримали Ігоря Мосійчука просто у приміщенні Верховної Ради після того, як парламент дав згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт.

Виступаючи з запитом про це, генпрокурор Віктор Шокін продемонстрував депутатам відеозапис, із якого випливає, що Мосійчук домовлявся про отримання хабаря щонайменше у 100 тисяч гривень і отримав його. Мосійчук заперечив це і назвав запис змонтованим і неправдивим. Він також назвав обвинувачення на свою адресу політичною помстою.

XS
SM
MD
LG