Доступність посилання

ТОП новини

Ляшко заявив, що справи порушені проти семи радикалів, включно з ним


Олег Ляшко, архівне фото
Олег Ляшко, архівне фото

Лідер Радикальної партії і її фракції у Верховній Раді, народний депутат Олег Ляшко заявив, що кримінальні провадження відкриті не тільки проти вже арештованого депутата-радикала Ігоря Мосійчука, а й проти самого Ляшка і ще п’яти його однопартійців-депутатів.

Як сказав він в ефірі програми «Шустер Лайв», серед цих депутатів – Дмитро Лінько, Андрій Лозовой, Сергій Скуратовський і Сергій Рибалка.

За його словами, щодо Лозового й Лінька теж скоро буде подання на арешт.

Ляшко вважає, що причиною переслідувань депутатів-радикалів є не боротьба з корупцією, а «розправа» за те, що його партія оголосила про вихід із коаліції.

Правоохоронці ще не коментували його заяв.

Раніше у п’ятницю, 18 вересня, Печерський районний суд Києва обрав для народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на термін 60 діб, до 15 листопада, без можливості внесення застави. Це рішення може бути оскаржене.

Мосійчук у відповідь, як і обіцяв раніше, заявив, що оголошує голодівку.

Ігоря Мосійчука підозрюють у вчиненні правопорушень, передбачених п’ятьма статтями Кримінального кодексу, зокрема, в одержанні неправомірної вигоди. У четвер, 17 вересня, Верховна Рада дала згоду на притягнення його до кримінальної відповідальності, затримання й арешт, після чого його й затримали силовики в будівлі парламенту.

Перед голосуванням генеральний прокурор Віктор Шокін показав депутатам відео, на якому Мосійчук нібито отримує хабар. Сам парламентар назвав відео неправдивим, а обвинувачення на його адресу – політичною помстою.

XS
SM
MD
LG