Доступність посилання

ТОП новини

«План Мореля» щодо місцевих виборів на Донбасі є його особистим поглядом – агентство


П’єр Морель, архівне фото
П’єр Морель, архівне фото

Пропозиції координатора політичної підгрупи в мінських переговорах стосовно Донбасу П’єра Мореля є його особистим поглядом на врегулювання ситуації на Донбасі, повідомляє агентство «Інтерфакс-Україна» з посиланням на «поінформоване джерело, наближене до мінського процесу».

«Позиція України базується на мінських домовленостях, українському законодавстві, включно з законом про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей», – наголосив співрозмовник агентства.

Місцеві вибори в окремих районах Донецької та Луганської областей, сказав він, можуть відбутися тільки на принципах ОБСЄ, а вони передбачають рівний доступ до виборчого процесу всіх суб’єктів української політики, засобів масової інформації, а також контроль проведення виборів з боку міжнародних спостерігачів.

Увечері у п’ятницю, 18 вересня, на сайті тижневика «Дзеркало тижня. Україна» DT.UA було опубліковано проект пропозицій щодо змін до законодавства України, яка б передбачила проведення виборів на неконтрольованій Україною частині території Донецької та Луганської областей за нормами, відмінними від решти України.

Як мовилося у статті, на переговорах щодо врегулювання в Мінську був висунутий для обговорення план, запропонований П’єром Морелем, із назвою «Елементи для тимчасового закону про місцеві вибори в деяких районах Донецької і Луганської областей». Автор статті доходить свого висновку, що формулювання останніх заяв українських та іноземних політиків не виключають можливості, що для окупованих територій буде дійсно запропонований окремий закон про місцеві вибори, і Україна, за його словами, погодилася з такою можливістю – провести вибори на окупованих територіях «на підставі закону, що суперечить Конституції».

XS
SM
MD
LG