Доступність посилання

ТОП новини

У Запоріжжі проходить перший в Україні Фестиваль домашньої консервації


Протягом двох днів у Запоріжжі на площі Маяковського проходитиме Фестиваль домашньої консервації «Нас не подолати». В його рамках відбуваються різноманітні кулінарні майстер-класи, дегустації, конкурси тощо. Для участі у фестивалі було подано понад 100 заявок від громадських організацій, установ і окремих осіб із Запоріжжя та області.

«Ми проводили аналіз – такого фестивалю ніде немає. Святкують дні овочів, а от саме домашніх заготівок, консервації немає. Для України фестиваль унікальний тим, що творчість нашого народу проявляється через кулінарні заготівки на зиму. Назва фестивалю «Нас не подолати» асоціюється, перш за все, з тим, що наші люди можуть вижити в будь-яких умовах, бо вони запасливі і хазяйновиті. Ми трансформували фразу «Нас не подолати» в те поняття, що це наша армія, наш волонтерський рух. Мета нашого фестивалю – зібрати допомогу для військових», – розповів один із представників оргкомітету фестивалю Віктор Бабенко.

Усі домашні заготівки, виготовлені під час фестивалю, планують передати військовим, що несуть службу в зоні АТО. Список усієї зібраної під час заходу консервації обіцяють розмістити на сайті фестивалю, щоб волонтери в разі потреби могли звернутися до організаторів і отримати необхідні для бійців АТО заготівки продуктів.

XS
SM
MD
LG