Доступність посилання

ТОП новини

Росія створює авіабазу в Білорусі


Президент Росії Володимир Путін розпорядився підписати угоду між його країною та Білоруссю про створення на території сусідньої держави російської авіаційної бази. Розпорядження оприлюднене на порталі правової інформації Російської Федерації, інформують російські агенції.

«Доручити Міноборони провести за участю МЗС Росії переговори з білоруською стороною і після досягнення домовленості підписати від імені Росії зазначену угоду», – вказано у документі.

За твердженням російської влади, угода сприятиме «організації спільної охорони кордону союзної держави у повітряному просторі і створенню єдиної регіональної системи протиповітряної оборони Росії та Білорусі».

Після підписання угода підлягає ратифікації, оскільки зачіпає питання обороноздатності Росії та забезпечення міжнародного миру і безпеки.

Реакція Білорусі на це рішення Путіна ще не оприлюднена.

18 вересня в Сочі президент Росії зустрівся зі своїм білоруським колегою Олександром Лукашенком. Лукашенко, який керує Білоруссю понад 21 рік, знову є кандидатом на посаду президента на запланованих на жовтень виборах.

XS
SM
MD
LG