Доступність посилання

ТОП новини

У Сирії базуються 28 російських бойових літаків – преса США


Російський Ан-124 з гуманітарною допомогою розвантажується у сирійській провінції Латакія, 12 вересня 2015 року
Російський Ан-124 з гуманітарною допомогою розвантажується у сирійській провінції Латакія, 12 вересня 2015 року

​Росія перекинула до Сирії два десятки бойових літаків і кілька сотень морських піхотинців – американська преса

Станом на понеділок у Сирії дислокувалися 28 російських бойових літаків, повідомляють американські засоби інформації з посиланням на джерела в Пентагоні.

Минулими вихідними до Сирії було перекинуто 12 штурмовиків Су-25 і 12 бомбардувальників Су-24. До кінця минулого тижня, за даними американської розвідки, у цій країні перебували лише 4 винищувачі Су-27. Літаки розміщені на імпровізованій військовій базі в провінції Латакія під охороною двох або трьох батарей зенітних ракетно-гарматних комплексів «Панцир». Вони поки не використовуються у бойових діях.

За словами неназваних американських представників, Росія, судячи з усього, створює повноцінну військову базу, звідки можна буде проводити різноманітні військові операції. Перекидання військової техніки і військовослужбовців до Сирії різко зросло останніми днями. На додачу до бойових літаків, тут зосереджено 15 транспортних і бойових вертольотів, 9 танків Т-90 і 500 російських морських піхотинців, їхня кількість збільшилася з минулого тижня більш ніж у два рази.

Російські літаки на авіабазі в Латакії (графіка аналітичної групи Stratfor)
Російські літаки на авіабазі в Латакії (графіка аналітичної групи Stratfor)

У п'ятницю міністр оборони США Ештон Картер під час телефонної розмови з міністром оборони Росії Сергієм Шойгу висловив занепокоєння з приводу можливості випадкової конфронтації між силами Росії та міжнародної коаліції, які ведуть у Сирії кампанію проти угруповання «Ісламська держава». Але, як повідомляє газета The New York Times, американське командування поки не планує вступати в контакт з російським.

Оригінал матеріалуна сайті Російської редакції Радіо Свобода

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG