Доступність посилання

ТОП новини

Візит генсекретаря НАТО до України у фотографіях

Перший візит до України генерального секретаря НАТО Єнса Столтенберґа збігся з початком міжнародних навчань «Україна-2015» з ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій. Очільник Північноатлантичного альянсу висловив підтримку Україні та схвально оцінив її зусилля в розбудові європейської системи під час зустрічі з українським президентом Петром Порошенком. Водночас Столтенберґ засудив наміри сепаратистів провести вибори на окупованій частині Донбасу всупереч українському законодавству.

Єнс Столтенберґ 21 вересня прибув із дводенним візитом до України. Раніше міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявляв, що під час візиту Столтенберґа очікується створення повноцінного посольства НАТО в Україні, а сам візит Клімкін назвав «знаковим і символічним».

Президент України Петро Порошенко під час зустрічі з генеральним секретарем НАТО заявив, що Україна наразі не готова стати членом Північноатлантичним альянсу, а рухається цим шляхом.

Зі свого боку, генсекретар НАТО Єнс Столтенберґ заявив, що Україна має право вступити до альянсу, якщо відповідатиме його вимогам. Він додав, що нині Україна і НАТО поглиблюють свою співпрацю, зокрема у реформуванні Збройних сил України.

XS
SM
MD
LG