Доступність посилання

ТОП новини

Яценюк: зусилля НАТО спрямовані на модернізацію української армії


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявляє, що співробітництво України з НАТО спрямоване на модернізацію української армії.

«Зусилля Альянсу та його країн-членів спрямовані на реальну модернізацію української армії – армії, яка бореться проти ядерної російської агресії. Нова система української логістики у Збройних силах, нова система комунікації, нова система медичного забезпечення, нова система навчань і тренувань – це ключові аспекти нашої співпраці з Альянсом», – заявив Яценюк на спільному з генсекретарем НАТО Єнсом Столтенберґом брифінгу в Києві, повідомляє прес-служба Кабміну.

Водночас генеральний секретар НАТО наголосив, що Альянс надалі надаватиме Україні підтримку.

«НАТО підтримує і буде підтримувати Україну на шляху відстоювання її суверенітету, територіальної цілісності, незалежності і наполягатиме на виконанні всіх аспектів Мінських домовленостей», – зазначив він.

Сьогодні представники України та НАТО підписали низку угод про співпрацю, зокрема угоду про статус представництва НАТО в Україні, спільну декларацію про посилення оборонно-технічного співробітництва, а також затвердили дорожню карту партнерства у сфері стратегічних комунікацій.

Столтенберґ 21 вересня прибув з дводенним візитом до України.

XS
SM
MD
LG