Доступність посилання

ТОП новини

Російські окупанти з Донецька їдуть в Сирію. Бойовики панікують (огляд преси)


Нині в окупованих районах Донбасу майже втричі зменшилась кількість так званих «добровольців» iз Росії

Серед бойовиків угруповань «ДНР» і «ЛНР» зростає паніка через намір Кремля закрити проект «Новоросія». Як інформує газета «Україна молода», сепаратисти Донбасу панікують ще й через те, що чимало російських найманців їдуть від них на інші війну – до Сирії. За інформацією газети, нині в окупованих районах Донбасу майже втричі зменшилася кількість так званих «добровольців» iз Росії, які під час відносного перемир’я поїхали додому. Донбас також залишило чимало так званих «військових радників» iз числа російських офіцерів, які координували і контролювали бойові операції бойовиків і окупантів під час активної фази протистояння. Щоправда, не виключено, що відбувається лише ротація військових «радників», зазначає газета у статті «Бувай, Донецьк, привіт, Дамаск!».

У цьому ж числі газета «Україна молода» стверджує, що не зважаючи на великі сподівання українців на новосостворене Національне антикорупційне бюро, за рік від запуску цього проекту він так і не запрацював. Це почало насторожувати партнерів України із ЄС, які попередили, якщо в жовтні вони не побачать в Україні реальну боротьбу з корупцією, про безвізовий режим з Європою Київ може забути. Більше про це газета розповідає у матеріалі «Усе під контролем».

Відносини України і НАТО нарешті отримали новий імпульс, констатує газета «День». Підсумовуючи результати візиту в країну генсекретаря НАТО Єнса Столтенберґа, видання наголошує, що Києву треба говорити не про неготовність вступу до НАТО, а про намір і бажання максимально швидко пройти цей шлях. Докладніше про унікальність і наслідки візиту видання розповідає в статті «РНБО і Столтенберґ. Історичне засідання».

«З великої хмари – малий дощ» – ця народна мудрість, як стверджує газета «День», якнайкраще характеризує перший підсумок розслідування трагічних подій у Мукачевому 11 липня. Адже звіт тимчасової слідчої комісії сфокусував відповідальність на представниках влади – місцевих правоохоронних органах, які, за визначенням експертів, спровокували трагедію. Однак поза відповідальністю опинилися головні суб’єкти конфліктної ситуації – представники політико-бізнесових структур регіону, зацікавленість яких у монополії на транскордонні перевезення є, як пише пише газета, очевидною.

Замість того, щоб кредитувати реальний сектор економіки, спроможний розвивати виробництво, уряд за рахунок іноземних позичок намагається врятувати проблемні банки, вливаючи у них сотні мільйонів гривень. Про те, як це в майбутньому впливатиме на економіку країни, розповідає газета «Голос України» у статті «Обережно: банкопад «з’їдає» комунальні платежі громадян!»

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG