Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко відповів на петицію про призначення Саакашвілі прем’єром: нема його згоди


Петро Порошенко (©Shutterstock)
Петро Порошенко (©Shutterstock)

Президент України Петро Порошенко відповів на електронну петицію про призначення голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі прем’єр-міністром України.

«Необхідною умовою започаткування процедури призначення прем’єр-міністра України є особиста згода кандидата щодо призначення на цю посаду. Однак М.Саакашвілі з цього питання не висловлювався», – мовиться у відповіді Порошенка, опублікованій на сайті президента.

«Водночас, ураховуючи актуальність порушеної у петиції проблеми, на найближчих засіданнях Національної ради реформ буде приділено посилену увагу питанням їх просування за конкретними напрямами та обговорено дієвість заходів Верховної Ради та Кабінету міністрів щодо прискорення реформ, зокрема в рамках плану законодавчого забезпечення реформ в Україні та програми діяльності Кабміну. За результатами буде прийнято відповідні рішення», – додав він.

Електронна петиція на сайті президента України на підтримку призначення колишнього президента Грузії, а нині – голови Одеської облдержадміністрації Міхеїла Саакашвілі премʼєр-міністром України набрала 31505 підписів. Оскільки ініціатива зібрала більш ніж 25 тисяч, тепер її має розглянути президент.

Раніше Саакашвілі неодноразово заявляв, що не претендує на посаду глави Кабміну України, проте неодноразово критикував дії нинішнього прем’єра Арсенія Яценюка. А Порошенко вже заявляв, що Саакашвілі був би добрим прем’єром – але Грузії, а Україна має власний уряд.

XS
SM
MD
LG