Доступність посилання

ТОП новини

Демонстративне правосуддя: черга за «Опоблоком» (огляд преси)


У суспільстві існує колосальний запит на справедливість

У суспільстві існує колосальний запит на справедливість. Проблеми війни, економіки не можуть бути вирішені швидко, тут багато зовнішніх, незалежних від Києва факторів. Але, як переконує тижневик «Фокус», відвертим знущанням виглядає безкарність людей, про яких і без прокурора все давно зрозуміло. Видання пише, що арешт Ігоря Мусійчука лише засвдчує вібірковість правосуддя. Автор статті не сумнівається, що наступним у прокурорському списку стане хтось із «Опозиційного блоку», інакше гармонія демонстративного правосуддя страждатиме. Загалом же, як наголошує видання, тріумф генпрокурора Віктора Шокіна у Верховній Раді продемонстрував каральні можливості президента, який має специфічні важелі активізації генерального прокурора. Краще, звісно, ручне управління, ніж взагалі ніякого, визнає тижневик, однак було б непогано, коли механізми очищення влади працювали б автоматично та об’єктивно.

Від Майдану тягнеться ланцюг судових процесів, у центрі яких протистояння МВС і активістів. Кількість проваджень зростає, мов снігова куля, але справжнього правосуддя так і не видно, переконує «Український тиждень». Серед причин те, що розглядають резонансні справи часто ті ж самі судді, які свого часу відправляли до СІЗО активістів, котрі боролися проти режиму Януковича. Докладніше з проблемою видання знайомить у статті «Феміда різних сортів».

Крах режиму донецьких не став крахом імперії Ріната Ахметова. Як констатує «Український тиждень», впливовий бізнесмен досі є найбагатшою людиною країни і мріє про реванш. Достовірної інформації про нього так мало, що будь-які спроби оцінити цю персону приречені на вивчення чуток і легенд. У статті «Ахметов як міфічний персонаж» тижневик досліджує, як змінювався образ олігарха №1 в Україні й на Донбасі зокрема.

Тижневик «Фокус» інформує, що до участі в місцевих виборах Центрвиборчкомом допущені 132 партії. Серед них представлені в парламенті гранди і одноденки, створені з вельми прозаїчної метою – бути проданими «під ключ». Серед цих політсил тільки ледачий не вставив у партійні списки своїх протеже без імені, заслуг і декларованої позиції з головних місцевих проблем. Ці люди не стануть нічого змінювати. Вони будуть тільки ділити і привласнювати. Про те, як можна змінити ситуацію, розповідає тижневик «Фокус».

Десять найуспішніших українських агрокомпаній довели: сільське господарство прогодує державу навіть тоді, коли йде війна, гривня девальвувала, а найбільший ринок – російський – втрачений. Головне – знайти інших споживачів. На цьому наголошує тижневик «Новое время» у статті «Королі в капусті».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG