Доступність посилання

ТОП новини

Парубій: Обамі треба відмовитися від зустрічі з Путіним


Андрій Парубій
Андрій Парубій

Перший заступник голови Верховної Ради України Андрій Парубій заявляє, що президентові США Бараку Обамі треба відмовитися від запланованої на наступний тиждень зустрічі з російським президентом Володимиром Путіним.

«Якщо зустріч відбудеться, це буде дуже поганим знаком. Вона підтвердить, що Путін іде у правильному напрямку. Чим більше людей він убиває, чим більше танків посилає в іншу країну, тим важливішим він стає», – заявив Парубій виданню USA TODAY під час візиту до Вашингтона.

Як повідомили у Білому домі, ситуація в Україні буде головною темою переговорів Обами і Путіна. Також на порядку денному буде військова активність Москви у Сирії.

Речник Путіна Дмитро Пєсков, говорячи про цю ж зустріч 24 вересня, сказав, що ситуація в Сирії буде головною на зустрічі лідерів США і Росії, а тему України Путін і Обама обговорять, якщо буде час.

Планується, що президент Росії виступить із трибуни ООН 28 вересня у Нью-Йорку. Того ж дня він зустрінеться з президентом США Бараком Обамою.

Востаннє Обама і Путін зустрічалися у листопаді 2014 року на саміті Азійсько-Тихоокеанського економічного співробітництва в Пекіні.

Окупація Росією Криму і підтримка Москвою бойовиків на сході України погіршили американсько-російські відносини. США та інші країни Заходу запровадили проти Росії санкції через її дії в Україні.

XS
SM
MD
LG