Доступність посилання

ТОП новини

Сина Джемілєва, що перебуває під слідством у Росії, незаконно етапували – адвокат


Хайсер Джемілєв
Хайсер Джемілєв

Сина лідера кримських татар Мустафи Джемілєва Хайсера, який перебував у слідчому ізоляторі російського міста Краснодар, незаконно етапували до Астраханської області. Про це повідомив його адвокат Микола Полозов на своїй Твіттер-сторінці.

«Стало відомо, що Хайсера Джемілєва етапували до Астраханської області. Везуть через Армавір. Відстежуємо його переміщення. Незаконне етапування Джемілєва в інший регіон – це відповідь російської влади на політичну діяльність його батька», – заявив адвокат.

Він зазначив, що за законом Російської Федерації, Хайсер Джемілєв повинен бути в колонії за місцем проживання – в Криму, або за місцем винесення вироку – в Краснодарському краї.

Полозов також підкреслив, що Росія досі не відповіла на повторний екстрадиційний запит України про видачу Хайсреа Джемілєва.

Причину етапування Хайсера Джемілєва російські слідчі органи не коментують.

Верховний суд Російської Федерації скоротив на півтора роки 5-термін ув'язнення в Хайсерові Джемілєву, визначений Краснодарським судом. Російський вирок на три місяці коротший за той, що визначив Дніпровський суд Києва у квітні 2015 року – 3 роки і 8 місяців.

Хайсера Джемілєва звинувачують у тому, що в травні 2013 року він у дворі свого будинку в Бахчисараї вбив знайомого Февзі Едемова з батькової рушниці. Після анексії Криму російські слідчі органи вирішили розслідувати його справу заново. Хайсера вивезли з сімферопольського СІЗО в Краснодарський край.

10 липня минулого року Європейський суд з прав людини постановив звільнити Хайсера Джемілєва з СІЗО, однак Росія не відреагувала на це рішення.

XS
SM
MD
LG