Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: питання Сирії не може замінити питання України


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко вважає, що питання Сирії чи Північної Кореї не може замінити питання України, яка сьогодні бореться за демократичні цінності усього світу. Про це він заявив під час конференції «Глобальна ініціатива Клінтона», повідомляє його прес-секретар Святослав Цеголко.

Порошенко також зазначив, що Україна потребує «трансатлантичної єдності та солідарності».

Як повідомляла раніше прес-служба президента, на сьогодні також заплановані зустрічі Порошенка з прем’єр-міністром Великої Британії Девідом Кемероном та федеральним канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Раніше речник російського президента Дмитро Пєсков сказав, що ситуація в Сирії буде головною на зустрічі лідерів США і Росії 28 вересня, а тему України Путін і Обама обговорять, якщо буде час.

Після цього у Білому домі заявили, що ситуація в Україні і російська роль у ній будуть головною темою переговорів президента США Барака Обами з лідером Росії Володимиром Путіним.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. Москва ці звинувачення відкидає, заявляючи, що на Донбасі немає російських військових, хоча є «добровольці».

XS
SM
MD
LG