Доступність посилання

ТОП новини

Кримінальні переслідування свободівців триватимуть до виборів – Швайка


Фотографія з сайту МВС України, на якій позначено представника партії «Свобода» Ігора Швайку під час сутичок під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року
Фотографія з сайту МВС України, на якій позначено представника партії «Свобода» Ігора Швайку під час сутичок під будівлею Верховної Ради 31 серпня 2015 року

Суд змінив запобіжний захід свободівцю Швайці на арешт із правом внесення застави

Апеляційний суд Києва змінив члену ВО «Свобода» Ігорю Швайці, підозрюваному в організації та участі у заворушеннях біля Верховної Ради 31 серпня, запобіжний захід із особистої поруки на арешт із правом внесення 1 мільйон 218 тисяч гривень застави. Відповідну резолютивну частину ухвали оголосила у середу колегія суддів Апеляційного суду Києва, задовольнивши таким чином клопотання Генпрокуратури про зміну Швайці запобіжного заходу на арешт. Запобіжний захід, як зазначається в ухвалі, діятиме до 4 листопада. За інформацією однопартійців Швайки, наразі він продовжує перебувати під домашнім арештом – йому дали 5 днів на пошук грошей для застави. В інтерв’ю Радіо Свобода Ігор Швайка розповів, як він сприйняв таке рішення Апеляційного суду Києва.

Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:09 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ
Ігор Швайка
Ігор Швайка

– Воно цілком вкладається у контекст спроби політичної розправи з ВО «Свобода». Ніяких юридичних аргументів, ніяких доказів, але є завдання вибивати з виборчої кампанії керівників ВО «Свобода» і щонайбільше залучати і тримати під слідством та судом активістів, а також членів нашої політичної сили.

– Якими будуть Ваші подальші дії? Чи шукаєте гроші для внесення застави?

– Я чекаю інформації від своїх побратимів, оскільки застава найближчим часом вже повинна бути внесена, щоб я міг продовжувати вести виборчу кампанію, оскільки я є кандидатом на посаду Харківського міського голови.

– На чому ґрунтуватиметься Ваш захист у суді?

За місяць відбулися дві слідчі дії. Два допити і все, більше нічого

– Я би хотів наголосити, що наразі кримінальна справа не розглядається. За місяць відбулися дві слідчі дії. Два допити і все, більше нічого. Тобто, за місяць жодних слідчих дій слідчі, міліція і прокурори не здійснювали. Для забезпечення своїх прав ми будемо продовжувати працювати із захисниками. Ми будемо подавати свої докази. І ми будемо відновлювати справедливість.

Закінчиться це не раніше завершення місцевих виборів. Весь жовтень ми будемо жити в такому самому режимі

Але враховуючи, що юридичної складової у цій кримінальній справі як не було, так і немає, висловлю таке припущення, що закінчиться це не раніше завершення місцевих виборів. Весь жовтень ми будемо жити в такому самому режимі.

– У нинішній передвиборчій кампанії беруть участь представники як вашої, так і інших політичних сил, які перебувають під слідством. Як це вплине на перебіг кампанії?

Що під таку ж саму категорію можуть потрапити і активісти «Правого сектору», і бійці добровольчих батальйонів, і активні волонтери

– Я буду говорити лише про нашу політичну силу, оскільки знаю, що саме наша позиція стала причиною для відкриття таких кримінальних проваджень. Саме через нашу політичну позицію відкриваються ці кримінальні справи. Впевнений, що під таку ж саму категорію можуть потрапити і активісти «Правого сектору», і бійці добровольчих батальйонів, і активні волонтери, які не склали умовної присяги на вірність чинному режиму Порошенка і Яценюка.


На цю ж тему:

17.09.2015
Аваков: керівництво ВО «Свобода» зустрічалося з бійцями «Січі» перед сутичками 31 серпня

Вибух під Верховною Радою 31 серпня був наперед спланований – керівник МВС далі
  • Зображення 16x9

    Тетяна Ярмощук

    Працюю на Радіо Свобода з 2005 року. Укладач та ведуча Ранкової Свободи, пишу на енергетичну та економічну тематику. 2006 року закінчила Інститут журналістики Київського національного університету імені Тараса Шевченка. А у 2009-му – Інститут політичних наук. 

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG