Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ передала до суду справу екс-комбата «Айдару» Мельничука і ще 5 осіб


Сергій Мельничук
Сергій Мельничук

Генеральна прокуратура України завершила досудове розслідування в кримінальному провадженні щодо колишнього командира батальйону «Айдар» Сергія Мельничука і п’яти інших осіб.

Як повідомляє управління зв’язків з громадськістю і ЗМІ Генпрокуратури, Мельничука і ще п’ятьох осіб підозрюють у здійсненні у складі збройної банди розбійних нападів, викраденні людей, заволодінні транспортним засобом і застосуванні насильства до співробітників правоохоронного органу.

«Незважаючи на відмову підозрюваного Мельничука отримувати обвинувальний акт і реєстр матеріалів досудового розслідування, слідчі і прокурор виконали вимоги Кримінального процесуального кодексу України щодо такого вручення, і 1 жовтня 2015 року обвинувальний акт у кримінальному провадженні передано до Шевченківського районного суду Києва для розгляду по суті», – йдеться в повідомленні.

3 червня Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата Сергія Мельничука (група «Воля народу»). 11 червня суд обрав як запобіжний захід для Мельничука заставу на суму 300 мінімальних зарплат, що становить 365 тисяч 400 гривень. Мельничук зобов’язаний з’являтися до слідчого за першим викликом, повідомляти правоохоронцям про зміну місця проживання та здати на зберігання свій закордонний паспорт.

Наприкінці березня Генеральна прокуратура поінформувала, що підозрює народного депутата Сергія Мельничука в залученні бійців «Айдару» до викрадення директора підприємства «Укрспирт» Михайла Лабутіна. Мельничук тоді заперечив причетність до цього.

XS
SM
MD
LG