Доступність посилання

ТОП новини

Регіонали йдуть на вибори трьома колонами (огляд преси)


Партія регіонів як Змій Горинич: замість однієї відрубаної голови, виросло три

Партія регіонів, якої ніби й не існує в актуальній українській політиці, йде на місцеві вибори кількома колонами, стверджує «Український тиждень». Дописувач видання порівнює партію зі Змієм Гориничем, у якого замість однієї відрубаної голови виросло три. Замість розгромлених регіоналів у майбутніх місцевих виборах збираються брати участь три партії, нашпиговані колишніми соратниками Януковича: «Відродження», «Наш край» та «Опозиційний блок». При цьому всі вони мають реальні шанси сформувати місцеву владу в окремих районах. Дописувач тижневика обурюється, що нинішня влада з дивовижною послідовністю повторює помилки Віктора Ющенка і власними руками готує реванш регіоналів.

Комплекс величі і прагнення будь-якими способами грати провідні ролі в глобальних світових іграх привели Росію до прямо протилежних результатів. У ній все більше бачать неадекватного міжнародного гравця. Про це стверджує тижневик «Фокус» у статті «Імітація держави».

А в публікації «Пролітаючи над свободою слова» «Фокус» розповідає, чому вимикати програму Савіка Шустера не можна, але й дивитися неможливо. Видання пише, що Савік сам по собі і його програми стали наживкою, яку наївні українці проковтнули не дивлячись. Зіскочити з цього гачка, як виявилося, непросто. Багато хто навіть голосують на виборах за того, хто голосніше і більше всіх кричить у Шустера: «Він, вона, вони крадуть!» Саме так у велику політику увірвалися багато популістів. Тижневик стверджує, що загальним місцем критики є маніпулятивні технології в програмах «Свобода слова» і «Шустер Live». У більшості випадків технології ці не надто складні, і оглядачі «Телекритики» не раз Шустера на них ловили. Але кожен раз слова навздогін звучать в тисячу разів тихіше, ніж слова в ефірі чергового популярного телеканалу.

Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

Видання «Новое время» стверджує, що боротьба за крісло київського мера перетворилася на змагання на найдорожчу виборчу кампанію. Перегони нагадують журналістам битву мера Віталія Кличка з кількома кандидатами. Зокрема, політтехнологи чинного столичного голови розігрують нехитрий сценарій з виходом до другого туру екс-мера Олександра Омельченка, який, вочевидь, поступиться йому місцем. Інші ж претенденти викидають мільйони доларів на агітацію – без ідеології і надії на перемогу. Докладніше тижневик розповідає в статті «Мерський бій».

Тижневик «Дзеркало тижня» інформує, що у жовтні очікується початок розгляду у Верховній Раді законопроектів, спрямованих на боротьбу з тіньовим ринком нафтопродуктів, який нині сягає до 30%. Йдеться про впровадження електронних акцизних накладних, які забезпечать наскрізний контроль над рухом нафтопродуктів і тим самим мають припинити появу на ринку контрабанди та фальсифікату. Якщо закон буде ухвалений, це стане другим системним кроком із наведення ладу на стратегічно важливому ринку після першого кроку – ліквідації схем Сергія Курченка. Про це «Дзеркало тижня» наголошує у статті «Пастка для акцизу».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG