Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: наступний крок – повернення України на Донбас


Порошенко: світ солідарний з Україною
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:33 0:00

Порошенко: світ солідарний з Україною (відео інтерв'ю)

Наступним кроком у мирному врегулюванні конфлікту в окремих районах Донецької та Луганської областей є «повернення України на Донбас». Про це за підсумками паризького саміту «нормандської четвірки» заявив президент України Петро Порошенко.

В інтерв’ю українським телеканалам, яке вийшло в ефір увечері 4 жовтня, він наголосив, що «без виборів за українським законодавством, без політичного врегулювання, без виведення військ, без повернення українських ЗМІ, без повернення діяльності українських партій повернути український суверенітет на Донбас неможливо». «І я рішуче як гарант Конституції і як президент України буду боротися за кожний клаптик української землі. Перший – Донбас, далі – Крим», – сказав Петро Порошенко.

Головним результатом переговорів у Парижі 2 жовтня президент України назвав «перехід від режиму припинення вогню – до режиму перемир’я».

Учасники зустрічі в «нормандському форматі», що відбулася в Парижі у п’ятницю, заявили після її закінчення, що вибори в тимчасово окупованій нині частині Донбасу можуть відбутися тільки за українським законодавством, а відтак і не в ті терміни, які собі визначили сепаратисти.

На цю ж тему:

04.10.2015
Зухвальство Обами. Принижений Путін має виконати зобов’язання щодо України

«Росія зобов’язалася припинити саботаж мінських домовленостей і залишити «своїх сучих синів» наодинці з Києвом» далі
XS
SM
MD
LG