Доступність посилання

ТОП новини

На Прикарпатті заснували відзнаку для учасників АТО


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

На виготовлення медалі «За бойову звитягу» з обласного бюджету виділять 150 тисяч гривень. Про це повідомив перший заступник голови Івано-Франківської обласної ради Олександр Левицький, з ініціативи якого і засновано на Прикарпатті цю відзнаку.

Згідно зі спільним розпорядженням обласної держадміністрації та обласної ради, «нагороду вручатимуть учасникам антитерористичної операції на Сході України: військовослужбовцям, добровольцям, правоохоронцям, медичним працівникам, жителям та уродженцям Івано-Франківської області, які зі зброєю в руках проявили звитягу, мужність та героїзм, захищаючи територіальну цілісність та незалежність України».

Кандидатури на нагородження подаватимуть військкомати та громадські організації учасників АТО. Якщо військові будуть відзначені посмертно, то нагороду вручатимуть рідним загиблого.

Перше вручення нагород планують провести на День захисника України 14 жовтня. А загалом вручатимуть такі відзнаки кілька разів на рік у дні великих державних свят.

Медаль виготовлятиметься з латуні, на ній буде зображено хрест, а всередині на перехресті двох мечів буде малий Державний герб України.

З 2010 року на Івано-Франківщині є відзнака «За заслуги перед Прикарпаттям» за високі професійні успіхи, вагомі результати у різних сферах, збереження культурних традицій регіону.

Від квітня минулого року на частину території Донбасу проводиться антитерористична операція.

XS
SM
MD
LG