Доступність посилання

ТОП новини

Київ закликає Москву звільнити громадянина України Солошенка


©Shutterstock
©Shutterstock

У МЗС України висловлюють протест щодо початку Московським міським судом «розгляду по суті кримінальної справи» проти громадянина України Юрія Солошенка. Цю справу українська сторона називає сфабрикованою і закликає Москву негайно звільнити його.

«73-річний українець вже понад 14 місяців незаконно утримується під вартою у Російській Федерації за політично вмотивованим та надуманим обвинуваченням у шпигунстві. При цьому російська влада не зважає ні на похилий вік, ні на стан здоров’я незаконно затриманого нею громадянина України та відкидає усі клопотання про зміну для Юрія Солошенка запобіжного заходу на непов’язаний з триманням під вартою», – йдеться у заяві українського МЗС, опублікованій у понеділок, 5 жовтня.

«Окреме обурення викликає факт недопуску до зали суду під час «розгляду справи» консульської посадової особи України. Це є ще одним свідченням упередженості та заангажованості російського суду», – долали в українському зовнішньополітичному відомстві.

У понеділок, 5 жовтня, у Росії Московський міський суд почав розгляд по суті кримінальної справи проти Юрія Солошенка.

73-річного українця утримують у московському слідчому ізоляторі «Лефортово». Він є колишнім генеральним директором українського оборонного підприємства «Знамя». Солошенка затримали у серпні минулого року на території Росії. Слідче управління ФСБ звинувачує його у шпигунстві. За даними російських правозахисників, досі Юрій Солошенко не мав можливості зустрітися з українським консулом та отримати незалежного адвоката.

XS
SM
MD
LG