Доступність посилання

ТОП новини

Наземна операція Росії у Сирії: божевільна реальність? – ЗМІ, експерти


Політична карикатура
Політична карикатура

Початок російської наземної операції у Сирії «ще більше ускладнить внутрішню кризу, від якої Путін намагається втекти» – експерт

В уряді США вважають, що Москва готується до наземної військової кампанії у Сирії. Про це пише кореспондент телеканалу Сі-Ен-Ен у Пентагоні Барбара Старр.

«Останні оцінки урядом США військової активності росіян у Сирії вказують, що Росія перекинула військову техніку, призначену для наземних операцій, та солдатів на захід країни і потенційно може використати їх для підтримки урядових сирійських сил, які планують наступ на сили, що виступають проти Асада», – пише Старр з посиланням на представників Пентагона.

Журналіст зазначає, що у США дії Росії розцінюють, як приготування до дій проти опонентів Асада, а не терористів з ІДІЛ.

Росіяни розміщують у Сирії військову техніку, щоб бути здатними підтримати наземний наступ сил Асада
Барбара Старр

«Вважається, що росіяни розміщують у Сирії військову техніку, щоб бути здатними підтримати наземний наступ сил Асада», – цитує Старр Джерело у Пентагоні.

Чимало міжнародних оглядачів поспішили висловити свої прогнози щодо наслідків можливої наземної операції Росії у Сирії.

Так, викладач Королівського коледжу у Лондоні Олександр Кларксон вважає такий сценарій близьким до божевілля.

«Внаслідок цього російські військові можуть опинитись у полоні бойовиків. Цей ризик межує з божевіллям», – твітує Кларксон.

А редактор популярного видання VOX.com Макс Фішер озвучив ключові запитання щодо можливої наземної операції Росії у Сирії.

«Росія перекидає артилерію до Сирії. Два запитання з даного приводу. 1. Хто буде використовувати її, росіяни, чи сирійці? 2. Чи буде вона розміщена на передовій, чи у тилу?», – зауважує Фішер.

Свій варіант відповіді одразу запропонувала відомий міжнародний оглядач Юлія Йоффе.

«Залежно від того, що підстрелять. Якщо щось американське, то виявиться, що використовували артилерію сирійці», – пише Йоффе.

Раніше Олександр Кларксон попереджав, що загибель російських військових у ході військової операції у Сирії може призвести до внутрішньої нестабільності у самій Росії.

«Відправка до Сирії більшої кількості російських солдатів наближає момент, коли російські родини почнуть питати, чому їхні чоловіки та сини гинуть у Гомсі та Кардазі. Це ще більше ускладнить внутрішню кризу, від якої Путін намагається втекти», – писав дослідник.

Дивіться також: Чому президент Грузії сподівається на раціональність Росії?

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG