Доступність посилання

ТОП новини

Слідчі дії в «Укренерго» завершені, документи не вилучались – компанія


Слідчі дії в центральному офісі «Укренерго» завершили, повідомила прес-служба компанії 6 жовтня.

«Нині слідчі дії в офісі підприємства завершені. За результатами обшуку будь-які печатки, комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, інші матеріальні цінності не вилучали», – йдеться в повідомленні.

В «Укренерго» зауважують, що надавали повне сприяння представникам слідчих органів, були видані документи щодо ведення фінансово-господарської діяльності, також надано доступ до всіх приміщень.

5 жовтня 2015 року працівники МВС України під процесуальним керівництвом Генеральної прокуратури України здійснювали санкціоновані обшуки за місцем роботи та проживання посадових осіб державного підприємства та керівників низки комерційних структур.

Після цього у МВС України заявили, що під час обшуку в «Укренерго» 5 жовтня правоохоронці вилучили документи, печатки, комп’ютери та гроші.

У МВС зазначають, що службові особи «Укренерго» упродовж 2010-2014 років, вступивши у попередню змову з керівниками комерційних структур, організовували конкурсні торги із закупівлі товарів, робіт та послуг у підконтрольних підприємствах за завищеними цінами, розкрадені у такий спосіб державні кошти посадовцями були «легалізовані та використані для власного збагачення».

«Укренерго» здійснює експлуатацію магістральних і міждержавних ліній електропередачі, є державним підприємством, підпорядковане Міністерству палива та енергетики. Компанія є природною монополією в галузі передавання електроенергії.

XS
SM
MD
LG