Доступність посилання

ТОП новини

У Харкові ОВК знову відмовила «Опозиційному блоку» у реєстрації


У четвер, 8 жовтня, Харківська обласна виборча комісія (ОВК) знову відмовила у реєстрації кандидатам до обласної ради від «Опозиційного блоку».

Як повідомив Радіо Свобода голова облвиборчкому Олександр Коновал, під час сьогоднішнього розгляду комісія знову виявила численні порушення, які раніше були допущені регіональною організацією «Опозиційного блоку».

«Були порушені норми закону при висуванні кандидатів у депутати, при подачі документів. Зокрема, нас заздалегідь не повідомили про проведення конференції з висування кандидатів у депутати до обласної ради, а наш представник повинен був там бути присутнім. Також неприпустимо, щоб передвиборчу грошову заставу вносила фізична особа, а не місцева партійна організація. Зважаючи на все це, на законних підставах було вирішено відмовити у реєстрації», – зазначив Коновал у четвер, 8 жовтня.

Голова регіональної партійної організації «Опозиційний блок» Михайло Добкін, коментуючи рішення облвиборчкому, сказав Радіо Свобода, що юристи через суд домагатимуться покарання тих, хто ігнорує закон.

«Не вдасться членам обласної виборчої комісії сховатися за колективну безвідповідальність. Ми стосовно кожного члена комісії, що, на наш погляд порушували чинне законодавство, подамо документи до відповідних правоохоронних органів і вимагатимемо порушення кримінальних проваджень», – сказав Добкін.

У середу, 7 жовтня, ЦВК зобов’язала Харківську обласну виборчу комісію до 8 жовтня вирішити питання щодо реєстрації кандидатів у депутати до Харківської облради від «Опозиційного блоку», скасувавши постанову від 1 жовтня.

30 вересня Михайло Добкін повідомив, що цю політичну силу зареєстрували для участі у виборах у Харкові, проте 1 жовтня з’явилася інформація про відмову у реєстрації.

Раніше в «Опозиційному блоці» неодноразово погрожували бойкотувати вибори у разі відмови реєстрації всіх регіональних організацій цієї політичної сили.

«Опозиційний блок» виник на уламках Партії регіонів, яка після подій Майдану на початку 2014 року практично припинила політичну діяльність і не брала участі у позачергових парламентських виборах, до нього ввійшли багато членів цієї партії.

Партія регіонів отримувала найбільше голосів виборців саме на Сході України. Тим часом через окупацію частини Донбасу і небезпеку у прилеглих до зони АТО місцевостях місцеві вибори 25 жовтня там проводитися не будуть.

XS
SM
MD
LG