Доступність посилання

ТОП новини

Українців вербують у соцмережах і на форумах (огляд преси)


Тим часом у нинішніх місцевих виборах в Україні є особливість, яку деякі політики запозичили з російських технологій

Путін прагне не лише переконати Захід у своїй силі та життєздатності, він хоче також зберегти свій вплив у суспільстві, особливо серед еліти, переконує газета «День». Усвідомлюючи, що український чинник втрачає мобілізуючий вплив на російське суспільство і населення втомилося від війни й української теми в «зомбоящику», Кремль погодився на певні кроки з деескалації на Донбасі. Видання пише, що Путін готовий до реального мирного виходу з війни, але водночас він шукає шляхи примусу України й Заходу до прийняття російської формули миру. Про те, у чому вона полягає, газета розповідає у статті «Чого далі чекати від Путіна».

Тим часом і на Донбасі, і на мирній території почастішали спроби вербування українців. Силовики склали для газети «Сегодня» перелік методів, які використовують іноземні та сепаратистські організації. Один із найпоширеніших методів вербування – соцмережі та форуми. Докладніше про те, як це відбувається і про розцінки для диверсантів, видання розповідає в статті «Українців вербують у магазинах і на рольових іграх».

Вибори в Україні, на відміну від російських, неможливо передбачити, і анекдот на кшталт «За кого голосуватимеш на виборах Путіна?» тут недоречний, стверджує «Газета по-українськи». Однак у цих непередбачуваних виборах є особливість, яку деякі політики запозичили з російських технологій. А саме: громадян вправно дурять, нав’язуючи, що чорне – це світло-сіре. Що колишні регіонали є майже демократами, а ініціатори розколу країни – ніби патріоти. Тому головне завдання українського виборця на жовтневих місцевих виборах – не втрапити на цей російсько-технологічний гачок і обрати людей спроможних реформувати країну. Адже сепаратизм, як наголошує газета, розпочинається не в центрі – він визріває на місцях.

Нацбанк взявся вивести фінансовий сектор України з тіні. Як інформує газета «Сегодня», зараз йде активна робота з розкриття структури власності банків. Це, на думку НБУ, допоможе українцям розуміти, куди саме вони вкладають гроші, і підвищить їхню довіру до фінустанов. Заголовок публікації – «Банки відкриють власників».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG