Доступність посилання

ТОП новини

«Укренерго»: обсяги поставок електроенергії до Криму знижені


Ілюстативне фото
Ілюстативне фото

Компанія «Укренерго» повідомляє, що 12 жовтня поставка електроенергії в анексований Крим здійснюється високовольтними лініями Каховка – Джанкой і Каховка – Титан, потужністю 330 кіловатів і 220 кіловатів відповідно.

Як мовиться в повідомленні компанії, електрика на півострів подається меншим обсягом, ніж звично.

«Зараз енергопостачання Криму здійснюється в обсязі 650 мегаватів, що на 200 мегаватів нижче від повної потреби споживання», – зазначають в компанії.

За інформацією «Укренерго», лінія Каховка – Джанкой була в терміновому порядку включена в роботу у зв’язку з виведенням в ремонт лінії Мелітополь – Джанкой внаслідок пошкодження електроопори.

У компанії також повідомляють, що на ввімкненій лінії Каховка-Джанкой зупинена реконструкція.

Учасники «громадянської» блокади Криму з 9 жовтня перешкоджають ремонту електроопори високовольтної лінії Джанкой – Мелітополь, пошкодженої раніше, і заявляють про початок «енергетичної» блокади Криму. Глава Генічеської райдержадміністрації Олександр Воробйов підтвердив, що в координаційному штабі проведення «блокади» Криму вирішили перешкоджати ремонтним роботам, але зазначив, що питання електропостачання півострова «непросте».

Пошкодження електроопори високовольтної лінії Джанкой – Мелітополь виявили 6 жовтня на околиці села Чонгар Херсонської області.

Раніше ініціатори «громадянської» блокади Криму, яка передбачає блокування провезення товарів і продуктів на півострів, допускали в подальшому і «енергетичну» блокаду Криму. Зокрема, про це заявляв глава Меджлісу кримських татар Рефат Чубаров.

20 вересня розпочалась безстрокова акція блокування вантажного транспорту, що прямує до Криму з продуктами і товарами, ініційована лідерами кримських татар.

XS
SM
MD
LG