Доступність посилання

ТОП новини

Менше комп’ютерних ігор – кращі оцінки у школі – дослідження


©Shutterstock
©Shutterstock

«Зараз є можливості створювати більш складні, детальні ігри. Вони на довше затримують увагу – гра стає розповіддю і постійно захоплює питанням: а що далі?»

Закордонні фахівці провели дослідження, результати якого показали, що в дітей, які проводять надто багато часу із комп’ютерними іграми, можуть бути проблеми з успішністю у школі.

Два роки дослідники спостерігали за 600 підлітками, і виявили, що ті із них, хто грав у комп’ютерні ігри менше одного разу на тиждень, отримували у школі кращі оцінки, ніж ті, хто грав двічі на день або частіше.

Водночас користування соціальними мережами не має негативного впливу на академічну успішність.

«Соціальні мережі не мають негативного впливу, як я вважаю, тому, що соціальні медіа стали частиною життя кожної дитини. Так вони спілкуються і підтримують зв’язок з друзями», – заявила директор Національного дитячого бюро Північної Ірландії Селін Макстравік.

Батьки нерідко скаржаться на те, як важко дозувати доступ дітей до комп’ютерних ігор. Дехто шукає фахової допомоги, вважаючи, що у їхніх дітей розвинулася залежність, схожа на наркотичну.

Дослідження не вивчало медичний бік проблеми, але підтверджує, що через комп’ютерні ігри діти не досипають, втомлюються і не можуть зосереджуватися на навчанні.

«Зараз є можливості створювати більш складні, детальні ігри. Вони на довше затримують увагу – гра стає розповіддю і постійно захоплює питанням: а що далі? Тим часом старі ігри були більшим випробуванням на реакцію і координацію рухів. Там не йшлося про уяву», – говорить власник крамниці комп’ютерних ігор Марк Старкі.

Представники індустрії комп’ютерних ігор наполягають, що загроза розвитку у людей залежності від ігор не підтверджена. Але чимало батьків вважають, що і без таких підтверджень у них достатньо підстав для стурбованості.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG