Доступність посилання

ТОП новини

Коломойський втрачає Дніпро (огляд інтернет-видань)


Вибори можуть поховати міф про всесильність «приватівської» команди

Інтернет-видання «Лівий берег» пише, що «нормандський формат» переговорів щодо ситуації в Україні варто розширити не за рахунок американців, як часто повторюють деякі політики та експерти. А за рахунок українського суспільства, чию думку поки що не питали про жоден із пунктів, уже погоджених політиками і вже обов’язкових для виконання Україною. Про те, на які пункти мінських домовленостей навряд чи погодилися б українці, видання розповідає в статті «Як багато прав ви погодилися б залишити окупантам?».

Цьогорічні місцеві вибори можуть поховати міф про всесильність «приватівської» команди і дають шанс на реванш у Дніпропетровську діячам режиму Януковича, стверджує «Главком». Дописувач сайту прогнозує поразку команди Ігоря Коломойського в боротьбі за рідну Дніпропетровщину. За останніми закритими соцопитуваннями, «укропівець» Борис Філатов програє екс-регіоналу, а нині «опоблокеру» «ахметівського походження» Олександру Вілкулу. Також спостерігається відставання «Укропу» від «Опоблоку», відтак плани «приватівців» завести в міськраду більшість, яка тут же винесе Вілкулу недовіру, можуть не втілитись, попереджає «Главком» у статті «Коломойський втрачає Дніпро».

Про деякі небезпеки, що з'являться внаслідок фінансування «парламентських партій» державою, попереджає інтернет-видання «Лівий берег». Дописувач вважає, що існує загроза «консервації» політичної активності в Україні. Адже партії, що пройдуть в парламент, робитимуть все, щоб не допустити розвитку перспективних «непарламентських» партійних структур.

За останній рік українське суспільство сотворило маленьке диво. Воно створило повноцінний інститут держави. Той, якого Україна була позбавлена останні кілька століть. Мова йде про армію. А це, як нагадує дописувач сайту «Хвиля», одна з основ державності. Якщо подивитися на всі можливі збройні формування українців за останні 300 років – це не армії. Це ті, хто свідомо йшов на смерть. Тобто йшлося про величезний жертовник, на який лягали кращі. А по факту не була виконана основна функція війська – захист території і суспільства. А гарна армія не потребує героїзму – вона потребує тих, хто якісно робить свою роботу, наголошує видання. Герой – остання жертва суспільства, останній козир у боротьбі за життя. Система не повинна допускати ситуацій, коли порятунок буде залежати від наявності героїв. Але при цьому створювати умови, щоб такі виникли за необхідності, наголошує інтернет-видання.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG