Доступність посилання

ТОП новини

Нісенітниці Москви і Донецька (огляд преси)


Ставлення українців до ОУН-УПА змінилося на краще

Газета «Україна молода» називає маразмом заяву ватажка «ДНР» Олександра Захарченка про те, що там скасують результати своїх псевдовиборів 2 листопада 2014 року, якщо Україна скасує результати останніх виборів президента і парламенту. Таку «маразматичну заяву» Захарченко зробив одразу ж після того, як Путін публічно назвав «безглуздими і несерйозними» постійні вимоги до Москви виконати мінські угоди. Мовляв, більшість проблем Донбасу не в компетенції російської влади. Про те, що Росія має вивести з окупованих районів свої регулярні віська, Путін, звісно ж, не згадував. Про це газета зазначає в статті «Нісенітниці Москви та Донецька».

Київ вирішив зайнятися не тільки сухопутним кордоном із Росією, але і морським. До кінця року його планується «зміцнити» в Донецькій, Запорізькій, Херсонській та Миколаївській областях. За інформацією газети «Сегодня», відповідний проект розпорядження днями ухвалив Кабмін. Плани вразили журналістів: за ситуацією стежитимуть за допомогою вертольотів, літаків і безпілотників, а в можливих місцях висадки морського десанту противника – побудувати цілу систему вогневого ураження. Патрулювати море планують за допомогою катерів-роботів – таких собі плавальних безпілотників, які керуються з землі. Щоправда, звідки вже до кінця року візьмуться необхідні кошти, в документі не уточнюється, зазначає видання.

«Газета по-українськи» знайомить читачів з результатами соцдосліджень, які засвідчують, що вперше за два роки кількість людей, котрі вважають представників ОУН-УПА борцями за незалежність України, перевищила кількість супротивників такого підходу. Соціологи кажуть, що молодші українці, з вищим рівнем освіти і доходів – частіше підтримують визнання ОУН, УПА. Темою ОУН-УПА завжди спекулювали. Її використовували, щоб налаштувати одну частину суспільства проти іншої. Однак, як констатує газета, події останніх двох років на краще змінили ставлення суспільства до українського підпілля.

В цьому ж числі «Газета по-українськи» розповідає про реформи, які потрібно здійснити в армії. Зокрема про те, що необхідно позбутися компаній-монополістів, які нав’язують завищені ціни на харчування військовослужбовців. Заголовок публікації – «В армійському меню буде 48 перших страв».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG