Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Луганської області погрожує організаторам «виборчого туризму»


Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука
Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука

Голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука попередив, що боротиметься з можливими організаторами фальсифікацій на місцевих виборах. Про це чиновник написав на своїй сторінці у Facebook.

«Як очільник Луганської області, попереджаю заздалегідь: ніякого «виборчого туризму» на Луганщині не буде! Панове «турагенти»! Майте на увазі: всі ваші «туристи» лежатимуть мордами в асфальт під «чуйним наглядом» українських військових!» – знаголосив Тука.

Також він попередив і власників автотранспорту: «Перш ніж брати участь у перевезенні «туристів», зверніть увагу на страхування власних транспортних засобів».

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк у щотижневому зверненні 18 жовтня також закликав виборців не продавати свої голоси на місцевих виборах 25 жовтня.

Відповідно до чинного законодавства, підкуп виборця (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання виборцем неправомірної вигоди) караються штрафом від 100 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або обмеженням волі на той самий строк.

На цю ж тему:

17.10.2015
Громадські організації закликають молодь проголосувати

«Явка буде більшою, ніж на парламентських виборах, тому що з’явилось більше поле кандидатів, які представляють різні цільові групи» – експерт далі
16.10.2015
Вибори є чесними, не враховуючи «пірамід підкупу» – експерти

На цьогорічних місцевих виборах краще працюють суди і ЦВК, але є окремі факти адмінресурсу і підкупу – «Опора» далі
XS
SM
MD
LG