Доступність посилання

ТОП новини

Стати мером зможе лише найбагатший з кандидатів – експерт


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

Чи справді людина, яка зуміла побудувати бізнес, зможе ефективно керувати і містом?

Житомир – Стати мером Житомира зможе лише найбагатший з кандидатів, прогнозують експерти. Вже зараз з усіх претендентів виокремилася трійка лідерів, які за результатами опитування, мають найбільше шансів на перемогу. Водночас ці троє є найзаможнішими серед 16 кандидатів на посаду міського голови.

Стати мером зможе лише найбагатший з кандидатів – експерт
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:54 0:00
ЗАВАНТАЖИТИ

Тільки найбільш заможному серед заможних вдасться перемогти у другому турі мерських виборів у Житомирі, переконаний регіональний координатор громадського руху «Чесно», політолог Володимир Піньковський. За його словами, на фініші кампанії кандидатам на посаду міського голови доведеться викласти ще більше кревних, ніж на старті, щоб забезпечити роботу виборчих комісій.

«У наступному турі майбутні кандидати-фаворити мають виставити на дільниці мінімум по 800-900 осіб. Заповнити дільниці, забезпечивши їх як людським ресурсом, так і матеріальною підтримкою. Це до снаги тільки особі з великими статками. І я вважаю, що саме на другий тур будуть витрачені колосальні кошти, коли ставка різко зросте», – зауважує Піньковський.

На думку Володимира Піньковського, кандидати не дарма витрачають величезні гроші на своїх піарників та зовнішню рекламу, нарощуючи впізнаваність. Найбільші шанси стати мером має людина, яку житомиряни краще запам’ятають, вважає політолог.

Щоб зробити себе відомим, однієї лише посади мало – політолог

Щоб особу запам’ятали, має бути багато зовнішньої реклами. А для цього потрібні великі кошти, бо оренда бордів і сітілайтів та їх виготовлення коштують чималих грошей
Володимир Піньковський

«Безперечно, що цього разу житомиряни обов’язково оберуть заможну людину. І я можу пояснити чому. Щоб зробити себе відомим, мало мати якусь посаду. Щоб особу запам’ятали, має бути багато зовнішньої реклами. А для цього потрібні великі кошти, бо оренда бордів і сітілайтів та їх виготовлення коштують чималих грошей. Це по силі тільки дійсно заможній людині», – запевняє експерт.

Такі люди у Житомирі є і вони серед фаворитів мерських перегонів. Це представники трьох потужних політичних партій – «Блоку Порошенка», «Батьківщини» та «Самопомочі». Про статки кандидатів у житомирські мери розповідає громадський активіст Назарій Томчук.

«До того як стати першим заступником міського голови, Сергій Сухомлин встиг збудувати успішний бізнес. У нього мережа піцерій, кілька ресторанів та кінотеатр. Він балотується у мери від Блоку Порошенка. Секретар Житомирської міської ради Любов Цимбалюк зараз очолює список «Батьківщини». Вона нещодавно посіла друге місце у рейтингу найбагатших мерів України. Випередив її лише мер Харкова – Геннадій Кернес. У неї мережа салонів краси і ресторан. І, нарешті, Наталія Чиж. Вона не може похвалитися ресторанами, але теж не з бідних людей. Вона тримає агрофірму», – каже Томчук.

Проте, політолог Володимир Піньковський переконує, що людина, яка зуміла побудувати успішний бізнес, зможе ефективно керувати і містом.

XS
SM
MD
LG