Доступність посилання

ТОП новини

Сакварелідзе: конкурс на місцевих прокурорів проходить без системних збоїв


Давід Сакварелідзе (©Shutterstock)
Давід Сакварелідзе (©Shutterstock)

Заступник Генерального прокурора Давід Сакварелідзе заявляє, що конкурс на заміщення посад у місцевих прокуратурах проходить без системних збоїв.

Він зазначив, що хоч зовнішніх кандидатів було більше, ніж внутрішніх, але результати показали, що внутрішні кандидати були більш підготовленими.

«Але це не означає, що керівниками новостворених місцевих прокуратур будуть ті ж самі люди. 90% районних та міських прокурорів – це молодь, з якою можна побудувати нову прокуратуру, а також із зовнішніми кандидатами», – сказав він.

За словами Сакварелідзе, вперше у рядових співробітників прокуратури без втручання керівництва з’явилась можливість реального кар’єрного зростання, спираючись виключно на свої знання та кваліфікацію.

Відповідно до змін до закону «Про прокуратуру», місцеві прокуратури будуть об’єднувати в собі 5–6 або й більше районних прокуратур. Документом також встановлюється, що загальна чисельність працівників органів прокуратури становить 15 тисяч осіб зі зменшенням кількості прокурорів із 1 січня 2018 року до 10 тисяч.

Від 20 липня ГПУ почала прийом документів на посади керівників місцевих прокуратур у Києві, Львові, Одесі, Харкові та Дніпропетровську. Загалом за результатами конкурсу планують набрати 700 прокурорів. Процедура відбору складається з чотирьох етапів: професійного тесту, тесту на логіку, психологічного портрету та онлайн-співбесіди перед конкурсною комісією.

XS
SM
MD
LG