Доступність посилання

ТОП новини

У Дніпропетровську порушили кримінальне провадження через побиття кандидата в мери


Ілюстраційне фото
Ілюстраційне фото

У Дніпропетровську порушили кримінальне провадження через побиття кандидата на посаду міського голови, самовисуванця, бійця АТО Юрія Помазана. Інформацію про це у вівторок підтвердили в прес-службі головного управління МВС України в Дніпропетровській області.

За даними обласної міліції, кримінальне провадження відкрив Жовтневий райвідділ міліції міста за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України – хуліганство.

Як поінформували в міліції, інцидент стався у понеділок ввечері на набережній. Разом із кандидатом на посаду міського голови невідомі побили його товариша з батальйону «Торнадо».

За даними з лікарні імені Мечникова, куди було доправлено потерпілого, у кандидата лікарі діагностували закриту черепно-мозкову травму, струс мозку, перелом щелепи. За словами медиків, найімовірніше, день виборів чоловік буде змушений провести в лікарні, наразі його готують до операції.

Водночас сам Юрій Помазан пов’язує своє побиття зі своєю громадською роботою. За його словами, того дня вони з товаришем поверталися додому після зустрічі з виборцями, коли на них напала група молодиків у балаклавах. Як зазначив Помазан, нападників було п’ятеро: «били по нирках, працювали швидко і технічно, було видно, що це спортсмени». Він також підкреслив, що у нападників не було корисливих мотивів: після побиття нічого з речей не зникло.

Водночас в офіційному повідомленні з обласної міліції зазначено, що «тілесних ушкоджень потерпілі зазнали під час прогулянки по вулиці Набережній Перемоги від невідомих чоловіків внаслідок виниклого конфлікту». Триває слідство.

На місцевих виборах, призначених на 25 жовтня, у Дніпропетровську на посаду міського голови балотується 31 кандидат.

XS
SM
MD
LG